PRIRODA

24Brojne su aktivnosti moguće u neposrednoj blizini kuće, ali i u bližoj okolici mjesta. Šetnje kroz šumu ili livadu. Pravi doživljaj prirode može se osjetiti tek kada možemo dodirnuti rosu na travi, koru drveta, list ili cvijet.

 

 

 


LOV I RIBOLOV

slika 02
Na cijelom području postoje brojna bogata lovišta i udruge.

Rijeka Lika i jezero Kruščica su idealni za ribolov, a nalaze se u neposrednoj blizini

 

 

 

RIJEKA LIKA

slika 03

 

Uživajte u vožnji čamcem i kupanju u rijeci Lici.

 

 

 

RIJEKA GACKA

slika 13

Ljepota rijeke Gacke je neprolazna i zato je vole i oni koji je samo jednom vide. Posebno zadovoljstvo pruža nedirnuta priroda "europske ljepotice" i nudi istovremeno mogućnosti aktivnog, tihog i zdravog odmora u prirodi s čistim planinskim zrakom, uz šetnju, lov i ribolov na autohtonu potočnu pastrvu.

 

 

 

VELEBIT

slika 04Za sve ljubitelje planinarenja Velebit je idealno mjesto. Velebit ili velebitski masiv je najduža (145 km) planina u Hrvatskoj. Velebit je širine od 10 do 30 km, a površina mu je oko 2200 km2, a najviši vrh Vaganski vrh (1.757 m). Pripada Dinarskom gorju. Pruža se uzduž Velebitskog kanala, dijela Jadranskog mora, od prijevoja Vratnik iznad Senja na sjeverozapadu do kanjona rijeke Zrmanje na jugoistoku. S kopnene strane ga okružuju Gacko, Ličko i Gračačko polje s rijekama Gacka, Lika i Otuča.
Planinarenje je moguće i po brdima koja se nalaze u neposrednoj blizini kuće.

 


PEĆINSKI PARK GRABOVAČA

slika 15

 

Pećinski park "Grabovača" je jedini pećinski park u Hrvatskoj.

Na Grabovači se nalazi bogatstvo podzemnih krških oblika, 1/4 od ukupnog broja zaštićenih speleološlih objekata u Hrvatskoj.

 

 

PLITVICE

slika 05

 

Plitvička jezera su proglašena nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. Šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje.

 

 

 

VOŽNJA BICIKLOM

slika 06

Vožnja biciklom po mnogim biciklističkim stazama (6 označenih). Moguća je i vožnja po brdskim stazama.

 

 

 

MORE

slika 09

Plaže na Jadranu udaljene su svega 40 km pa je moguće svakodnevno napraviti dnevni izlet do mora, a navečer spavanje u ugodnoj ličkoj klimi.

 

 

 

MUZEJ NIKOLE TESLE

slika 10

Preporučujemo da svakako posjetite muzej i rodnu kuću Nikole Tesle, jednog od najvećih znanstvenika i inovatora svjetskog glasa koja se nalazi na 13 km udaljenost.

 

 

 


SPOMEN DOM DR. ANTE STARČEVIĆ

slika 14

 

Spomen - dom Oca Domovine posjećuje velik broj znalaca i štovatelja Starčevićevih misli i djela, učenika i drugih radoznalih posjetitelja koji ispisuju stranice Spomen knjige.

 

 

 

ZIMSKI SPORTOVI

slika 11Na imanju je uređena staza za skijanje i sanjkanje.

Staza za skijanje dužine je 200 m, a nalazi se uz samu kuću. Imanje je ograđeno (ima dva ulaza) i možete zaista nesmetano uživati.

 

 

 

 

U PONUDI

  • Gradele i ražanj s motorićem
  • Saonice 4 kom
  • Ljuljačke 2 kom
  • Klackalica 1 kom
  • Veliko parkiralište
  • Besplatan pristup internetu